Economizoare de apa


Economizoarele de apa sunt propriu zis niste perlatoare care nu fac decat sa amestece o cantitate de apa, cu foarte mult aer astfel realizandu-se un consum mai mic de apa pe unitatea de timp.

Perlatoare de apă se găsesc la toate magazinele de bricolaj și în funcție de producător au diverse denumiri. Indiferent de producător și marcă aceste produse economisesc apa diferențiindu-se prin câteva caracteristici cum ar fi debitul apei, materialul din care sunt confecționate etc.
Ca și principiu de funcționare perlatoarele de apă utilizeaza aceeași tehnologie de a amesteca apa cu aerul de aici rezultând economia la apă. Un economizor mai deosebit față de celelalte este economizorul/perlatorul de apă Air Force one care au  au la bază tehnologia Air Force care  amestecă mai mult aer cu apă. Aceasta face apa catifelată și în același timp economie la apă.
Spre deosebire de alte economizoare, perlatoarele Air Force one se pot monta atât la bateria de la bucătarie, lavoar cât și  duș. Designul special din interior aerează apa optim de la început prevenind depunerea de calcar. În funcție de perlator se poate calcula și economia obținută la apă. Ca și caracteristica specifică a perlatoarele Air Force one, este funcția de autocurățare la economizoarele fabricate din silicon.
Să calculăm economia obținută prin utilizarea economizatorului nostru.
La bateriile de lavoar sau bucătărie: în mod normal curg 60 litri de apă pe zi în 4 minute când bateriile sunt deschise; tehnologia de economisire a apei NEOPERL reduce consumul de apa la aproximativ 30 litri la o presiune a apei de 3 bari, nefăcându-se rabat la comfort. Asta înseamnă că într-un an se economisesc 11.000 litri!
La bateriile de duș: aproximativ 140 litri de apa curg în timpul unui duș normal de 7 minute. Folosind această tehnologie se economisesc  56 litri, comfortul fiind același! Aceasta înseamnă o economie de apă de 20.000 litri pe an!
Economizorul  Air Force one este un produs de top din gama economizoarelor de apă, având silicon previne depunerea calcarului și se curăță foarte ușor.
Economizorul Air Force one este un produs de clasă medie are un termen de folosire de cel puțin 10 ani.
Avantajele utilizării economizorului de apă:
-  reduce consumului de apă.
-  factură mai mică la apă.
-  Reduce consumul de energie electrică sau gaz prin faptul că va fi mai puțină apă încălzită iar debitul va fi același.
-  Toate perlatoarele au funcție de autocurățare și pot împiedica depunerea de calcar.
-  Amotizarea investiție într-un timp foarte scurt. Prețul unui perlator pornește de la 33 – 50lei.
Dezavantaje:
-  nu se recomandă montarea unui economizor de apă la bateria de la cadă deoarece pentru umplerea unor recipiente cu volum fix, va dura mai mult timp și nu se va obține nicio economie.


 
Cum sa faceti economie la apa?

Cateva sfaturi practice culese de pe internet de la specialisti in domeniu si nu numai:
- CUMPARATI ACESTE ECONOMIZOARE DE APA
- Faceti dus, nu baie. Astfel, consumul de apa se va reduce cu 80%!
- Reparati imediat obiectele stricate: un robinet care picura consuma aproximativ 17 litri într-o singura zi, iar o toaleta, aproximativ 40 de litri!
 - Cand te speli pe dinti sau pe maini nu lasa apa sa curga atata timp cat te sapunesti sau efectuezi periajul- economie minim 0,5m3/luna
- Chiar daca faci dus si nu baie, gandeste-te sa iti cumperi un cap de dus modern, cu presiune reglabila. Cele vechi au nevoie de mult mai multă apă ca să ofere presiune suficientă pentru un duş confortabil şi reimprospantant.
Ultimele modele de capuri de duş au construcţii speciale în canale care măresc presiunea apei, fără a creşte cantitatea folosită!
- Daca spalati autoturismul personal singuri nu folositi furtunul. Masina se poate spala mult mai bine cu o galeata de apa calduta si sampon. Folositi un burete curat pentru a nu zgaria vopseaua masinii, mai ales daca aceasta este metalizata. economie minim 3m3/luna
- Reglati plutitorul vasului de toaleta in asa fel incat sa inchida "robinetul" la putin mai mult de jumatate (6-8 litri)- puteti face o economie de economie minim 2m3/luna
Urmand aceste sfaturi veti fi uimiti de economia realizata! puteti reduce factura la apa calda si rece cu mai mult de 50%, in functie de obiceiurile dumneavoastra in materie de consum.
Niciun comentariu: